DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

3 dingen die jij niet wist over LED verlichting

LED Verlichting is al een tijdje niet meer weg te denken uit de huizen en tuinen van menig Nederlander. Toch zijn er nog voldoende dingen die jij niet wist over LED Verlichting. Wij vertellen je 3 dingen die jij nog niet wist.

1. LED is goed voor het milieu

Het gaat de laatste steeds meer over het milieu. Dan met name om het verminderen van uitstoot. LED verlichting draagt hier ook een steentje aan bij. Het is niet zo dat een LED lamp er voor zorgt dat het broeikaseffect wordt teruggedrongen, maar het zorgt wel voor een uitstoot die vele malen lager is dan oude verlichting.

2. LED hoeft niet duur te zijn

Daar waar LED verlichting in de eerste jaren met name erg duur in aanschaf was, is dat de laatste jaren aanzienlijk minder het geval. Door de grote stappen die de laatste jaren zijn gezet op het gebied van LED is ook de prijs behoorlijk gedaald. De prijs van een gemiddeld LED spotje is nu nog maar zo’n 5 euro. Niet heel veel meer dan een ander soort spot. Daar komt ook nog eens bij dat LED een levensduur heeft van wel 100.000 uur. Dit komt overeen met 10 jaar. Je doet er nog eens langer mee ook!

3. Home Automation is mogelijk

Een andere trend van de laatste jaren is home automation. Door verschillende slimme apparaten met elkaar te verbinden kun je met je telefoon of door middel van spraakherkenning allerlei apparaten aansturen. Dit kan dus ook met jouw verlichting. Echter is dit een stuk makkelijker met LED dan met oude verlichting. LED verlichting biedt nu eenmaal meer mogelijkheden. Denk hierbij aan het aanpassen van de sterkte van het licht, maar ook aan de lichtkleur. Met slimme RGB spots kun je eenvoudig de kleur van je spots aanpassen om een unieke sfeer in huis te creƫren.

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén