DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dingen die jij nog niet wist over boren

Iedereen heeft wel eens geboord. Of dat nu is om een simpel schilderij op te hangen of dat het ging om grotere en moeilijkere klussen. Toch zijn er heel veel verschillende soorten boren verkrijgbaar, ieder met andere specificaties. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe boren.

Waar wil je in boren?

De eerste vraag je die je moet stellen is in welk materiaal je wilt boren. Boren kan namelijk in alle soorten materiaal, mits je hiervoor een geschikte boor hebt. Ga jij in hout boren? Dan is een standaard boor geschikt. Ga jij echter in beton boren? Dan is een diamantboor de geschikte boor voor dit project. Ben jij juist op zoek naar een boor voor zachte of abrasieve materialen, dan is een tegelboor misschien meer iets voor jou. Als jij niet zeker weet welke soort jij nodig hebt, kun je dit altijd vragen aan de winkel waar je de nieuwe boor wilt kopen.

Hoe groot moet het gat zijn?

Dit lijkt een inkoppertje. Het is namelijk logisch dat je rekening houdt met de diameter als je een nieuwe boor gaat kopen. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zorg daarom dat je dit van tevoren goed in kaart brengt.

Hoe diep wil je boren

Daar waar het vanzelfsprekend is om te meten welke diameter je nodig hebt, is dat voor de lengte minder het geval. Als jij een diep gat nodig hebt, heb je hiervoor ook een boor nodig die extra lang is. Het is namelijk onmogelijk om dieper te boren dan de boor lang is. Zorg daarom ook dat je weet hoe diep het gat dat je gaat boren moet zijn zodat je hiervoor de perfecte boor kunt aanschaffen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén