DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dit wist ik niet over fruit

Fruit eten is heerlijk op elk moment van de dag. Heerlijk een smoothie met vers fruit als ontbijt, een appel als healthy snack en aardbeien bij vanille ijs als toetje. Het is allemaal heerlijk om te eten en gezond. Dat fruit goed is voor de gezondheid is algemeen bekend. Maar wist jij de volgende feitjes over fruit?

Dagelijkse hoeveelheid fruit

Een volwassen persoon krijgt het advies om 2 stuks fruit per dag te eten, bij elkaar zo’n 200 gram. Varieer tussen verschillende fruitsoorten om ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt door enkel fruit te eten.

Goed voor je weerstand

Voldoende fruit eten kan bijdragen aan een goede weerstand. Wanneer je de dagelijkse hoeveelheid eet krijg je voldoende vitamine C binnen. Dit houdt je weerstand op peil en verbeterd je immuunsysteem. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, en verlaagt het risico op diabetes type 2. 

Appels zijn goed voor je tanden

Wist je dat appels kunnen bijdragen aan een witter gebit. Door regelmatig een appel te eten worden je tanden namelijk minder geel. Er zitten bepaalde zuren in een appel die tandplak aanpakken en verwijderen. Naast het verwijderen van tandplak bevorderen appels de speekselproductie en dit beschermt je gebit tegen gaatjes. Elke dag een appel houdt de tandarts vrolijk en voornamelijk jezelf.

Verschillende eigenschappen fruit

Wist jij dat elke fruitsoort een krachtige eigenschap waardoor het lichaam in topvorm blijft.

Kersen

Zo zijn kersen bijvoorbeeld heel goed voor je hersenen. De antioxidanten die in kersen zit beschermen de hersenen tegen veroudering. Eet kersen en zo blijft je geheugen in topconditie.

Druiven

We hadden het net al over vaatziektes, om dit tegen is druiven eten het juiste middel. Druiven zijn goed voor je bloedvaten, dit komt omdat druiven flavonoïden bevat, deze stof zorgt voor een verminderd risico en houden je bloedvaten in topconditie.

Sinaasappels

Heb jij een slechte huid? Eet dan eens sinaasappels. Dit fruit houdt je huid en ogen in goede conditie door de vitamine B en C. Deze vitamines zorgen ervoor dat je huid en ogen in goede staat blijven.

Aardbeien

Aardbeien wie eet ze niet. Wist jij dat aardbeien het superfruit is onder het fruit. Het eten van aardbeien lijkt ervoor te zorgen dat de kans op darmkanker aanzienlijk afneemt. Naast deze werking zijn aardbeien lekker, gezond en bevatten weinig calorieën en dragen bij aan de dagelijkse hoeveelheid vitamine C en foliumzuur. Lekker blijven eten!

Blauwe bessen

Wist je dat in blauwe bessen enorm veel vezels zitten? Vier keer zoveel dan in een appel, namelijk 8 gram per 100 gram. Dit is bevorderlijk voor de stoelgang.

Ananas zoeter maken

Wil jij een ananas zoeter maken? Strooi er zout overheen en de ananas zal zoeter smaken. Dit komt doordat het zout het zure vocht uit de ananas trekt, waardoor de ananas zoeter wordt. Voordat je hem gaat opeten is het wel aan te raden om de ananas af te spoelen met een beetje water.

Bananen sneller laten rijpen?

Wil je een banaan sneller rijpen? Leg de banaan dan in een papieren zak samen met een rijp stuk fruit. Het rijpe stuk fruit stoot namelijk een gas genaamd ethyleen uit. Dit gas zorgt ervoor dat de banaan sneller zal rijpen. Haal hem wel op tijd uit de zak, vaak kan dit al na één nacht.

Favoriet fruit in Nederland

Wat is jouw favoriet stuk fruit? Voor de meeste in Nederland is dat de appel, banaan of de sinaasappel. Waarvan de appel hiervan het meest populair is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén