DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dit wist ik nog niet over honden

Heb jij een hond als huisdier? Dan weet jij als geen ander hoe trouw een hond is en het gezegde een trouwe viervoeter klopt. Maar wist jij de volgende feitjes over honden?

Honden zien kleur

Veel mensen denken dat honden enkel zwart-wit zien. Echter is dit niet waar, honden zien toch echt kleuren. Niet zo levendig als wij mensen kleur kunnen zien. Dit komt omdat wij mensen drie kegeltjes in onze ogen hebben om kleur op te vangen terwijl honden maar twee kegeltjes hebben. Hierdoor zien honden de kleur blauw, geel wel en dus ook groen aangezien dit de combinatie is van die twee kleuren. Maar kunnen honden de kleur rood niet zien. 

Honden hebben een superneus

Wist jij dat honden ziektes kunnen ruiken. Honden hebben namelijk een zeer gevoelige neus. Door hun goede neus kunnen ze de vage geuren oppikken die door de abnormale cellen worden afgegeven. Zo kunnen honden allerlei ziektes ruiken zoals epilepsie, diabetes en zelf kanker. 

Honden hebben dromen

Heb jij een hond en heb jij wel eens je hond gekke bewegingen zien maken in hun slaap? Dit komt omdat honden net zoals wij mensen dromen. Waarover ze dromen blijft helaas altijd een geheim. Uit statistieken blijkt dat kleine honden meer dromen van grotere honden. 

Chocola is slecht voor je hond

Chocola kan giftig zijn voor een hond en daardoor dus dodelijk. Het ligt wel aan de grootte van de hond en de hoeveelheid chocola die de hond op heeft gegeten of het daadwerkelijk dodelijk is. Maar hoe komt het dat chocolade giftig is voor een hond? Dat komt door het bestanddeel dat theobromine wordt genoemd. Wij mensen kunnen dit stofje makkelijk opnemen in onze stofwisseling, dit gaat bij honden helaas veel langzamer waardoor het giftige waarden kan aannemen in hun lichaam.

En dit eten is ook slecht voor je hond

Naast chocolade is het volgende eten slecht voor je hond en kunnen zelfs in de kleinste hoeveelheden nierfalen veroorzaken. Let op met het volgende eten en voer dit niet aan je hond: druiven, rozijnen, macadamia noten, gekookte uien en voedsel dat cafeïne bevat kunnen schadelijk zijn. Naast dit eten bevatten appels kleine sporen van arseen, wat dodelijk kan zijn voor je hond.    

Unieke neusafdruk

De neusafdruk van een hond is net zo uniek als een vingerafdruk van een mens. Oftewel je kunt de neusafdruk gebruiken om een hond nauwkeurig te identificeren. 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén