DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dit wist jij nog niet over online daten

Online daten, het wordt steeds populairder. Want niemand heeft tijd om urenlang in de kroegen of bij de sportvereniging rond te hangen, op zoek naar een leuke partner. Maar wist jij al dat online daten niet alleen tijd bespaart, maar ook heel gezond is? Lees hier leuke feitjes die jij waarschijnlijk nog niet wist over online daten.

1. Elitedating is duur maar serieus

Elke elitedating review vertelt hetzelfde: deze online datingsite is duur, maar serieus en daardoor succesvol. Want je vindt er alleen leden die een serieuze relatie zoeken en die regelmatig berichtjes versturen. Bovendien werkt hun persoonlijkheidstest verrassend goed, lees ik in diverse reviews. Daardoor leer jij jezelf beter kennen én kun je direct de filters op Elitedating goed toepassen. Want jouw partner hoeft helemaal niet dezelfde hobby´s te hebben, als jullie karakter maar matcht. 

2. 20% vult z’n profiel samen met iemand anders in

Ja, dat lees je goed. Maar liefst 20% van de online daters vult zijn of haar profiel samen met iemand anders in. Een beetje alsof je jouw CV door iemand anders laat checken voor je hem verstuurt, zeg maar. Handig om de spelfouten eruit te halen. Maar soms worden zelfs hele gesprekken met hulp van vrienden of collega´s getypt. Hoe leuk is zo iemand dan in het echt? Daar kun je maar op één manier achter komen…

3. Steeds meer serieuze relaties dankzij online daten

Dat de meeste huwelijken nog door offline daten zijn ontstaan, zal niemand verbazen. Je moet elkaar immers al een poosje kennen om in het huwelijksbootje te willen stappen. En onze ouders konden nog helemaal niet online daten! Toch zien we steeds meer serieuze relaties dankzij online daten. Een jaar geleden lag dat percentage nog op 10%, maar inmiddels ontstaat al 12% van de langdurige relaties via een datingsite. Dat zijn relaties die al minstens 3 jaar “aan” zijn. Dus als iedereen die nu online gaat daten, ook bij elkaar blijft, zien we in 2025 hele mooie cijfers!

4. Het imago van online dating verbetert

Mede dankzij punt 3 verbetert het imago van online dating. In de begindagen van Tinder stond online daten gelijk aan one-night-stands zoeken, tegenwoordig ontstaan er dus serieuze relaties uit. En wat ook helpt: bijna iedereen kent wel iemand die dankzij een datingsite een leuke date heeft gehad of zelfs partner heeft gevonden. Dus hoor ook jij steeds meer positieve verhalen.

5. Meer daten = meer zelfverzekerdheid

Het is een vicieuze cirkel: hoe minder dates je hebt, hoe onzekerder je bent en hoe enger de stap naar een datingwebsite. Maar hoe vaker je op date gaat, hoe meer zelfverzekerdheid te opdoet. Enerzijds omdat dus blijkbaar veel mensen jou wel willen leren kennen. Anderzijds doordat je wat meer ervaring met afwijzingen opdoet en dus leert om afwijzingen van je af te zetten.

6. Een man heeft slechts 2 dates nodig, een vrouw 10

Heb je een leuk iemand online leren kennen? Dan wordt het tijd voor real-life dates. Om te weten of jij iemand echt leuk vindt, heeft een man slechts 2 dates nodig. Een vrouw weet pas na 10 dates of ze met diegene verder wil. Dat is een groot verschil! Dat komt doordat mannen al na een kwartiertje beslissen of ze een volgende date willen. Vrouwen moeten iemand eerst leren kennen en trekken daar gemiddeld een uur voor uit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén