DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Wow, deze manieren van groeien wist ik nog niet!

Het laten groeien van je bedrijf gaat gepaard met een groot aantal uitdagingen. Dit zijn vaak uitdagingen waar je in de start-up fase nog niet mee te maken hebt gehad. Het kost ontzettend veel tijd, moeite en energie om je organisatie te laten groeien. Je moet blijven innoveren, de trends blijven volgen, blijven uitbreiden en continu op zoek gaan naar kansen. In deze blog geven wij je een aantal manieren om jouw organisatie te laten groeien! 

Digitalisering 

Om te groeien is het belangrijk dat je meegaat met de tijd. Je organisatie moet daarom ook meegaan in de trends rondom digitalisering. Dit maakt het ondernemen niet alleen een stuk efficiënter, maar haalt ook een hoop kopzorgen weg. Denk bijvoorbeeld aan ondertekenen van elektronische contracten. Al deze contracten worden vervolgens bewaard in een virtuele opslagplaats. Nog zo’n voorbeeld is het edi systeem. Dit is de elektronische gegevensuitwisseling van computers, waardoor er veel minder papierwerk aan te pas komt. Je bespaart ontzettend veel tijd die je vervolgens inzet om de klantervaring naar een hoger niveau te brengen. 

Plan tijd in om groeiplannen te bespreken 

Wanneer je het gevoel hebt dat je onderneming begint te groeien, is de kans ook groot dat je steeds meer tijd kwijt bent aan de dagelijkse gang van zaken. Je hebt namelijk veel rollen binnen je bedrijf wat er automatisch voor zorgt dat je de focus verliest. Geef daarom prioriteit aan het maken van je groeiplannen en plan vaste momenten in om deze te bespreken. Schrijf je levensdoelen op, jaarlijkse doelen, maandelijkse doelen en zelfs je wekelijkse doelen. Dit zorgt er namelijk voor dat je makkelijk reflecteert op je behaalde resultaten. Heb je je doelen niet behaald? Dan moet er dus toch echt iets anders! 

Werk aan je netwerk 

Je netwerk is misschien wel het allerbelangrijkste van je onderneming! Veel ondernemers vergeten het om er ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Het is namelijk waardevol om input uit je netwerk te verzamelen. Deel kennis met elkaar, bezoek congressen en zorg dat jij ook waardevol bent voor jouw netwerk. Zo creëren jullie samen een win-win situatie. 

Brainstormsessies 

Wist jij al dat de beste productverbeteringen en vernieuwingen zijn voortgekomen uit brainstormsessies? Zorg daarom dat je met regelmaat een brainstormsessie organiseert waarbij iedereen van je onderneming bij elkaar komt. Deel ideeën met elkaar uit, deel de behaalde doelen en reflecteer met elkaar. Geen idee is te gek! Schrijf alles op wat er wordt verteld en ga vervolgens op zoek naar nieuwe kansen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén