DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Waarom jouw kinderen een vloerkleed nodig hebben!

De nummer één bezigheid voor kinderen is buitenspelen. Jouw kinderen, neefjes, nichtjes of andere kindjes. Ten minste de kinderen die nog niet een mobiel in hun handen hebben gehad! Maar wat nou als het buiten regent? Dan is het niet zo handig als je kinderen naar buiten gaan. Je wilt tenslotte niet allemaal snotterende kindjes in huis hebben die zich niet lekker voelen. Maar hoe houdt je de kinderen nou bezig in huis? Iedere keer hetzelfde doen gaat op een gegeven moment vervelen, vooral bij kinderen. Film kijken hebben ze zo vaak al gedaan en er zijn geen originele knutselideeën mee over. Hieronder vind je een aantal ideeën met betrekking tot een vloerkleed om je kind even mee zoet te houden!

Spelen op een speelkleed

Wist je dat je naast gewone vloerkleden ook speelkleden hebt? Speelkleden zijn de vloerkleden waar vooral de kinderen zich extra op kunnen vermaken. Neem als voorbeeld het speelkleed van Amsterdam. Het speelkleed bevat een ontwerp van beroemde bezienswaardigheden in Amsterdam langs gedetailleerde wegen. Kinderen kunnen met speelgoedautootjes over de wegen heen rijden of met poppetjes over de wegen heen lopen langs de hotspots van Amsterdam. Zo komen kinderen vanuit huis in contact met het verkeer maar ook met Amsterdam. Zo kan je bijvoorbeeld zelfs de kinderen de verkeersregels leren met behulp van het speelkleed tijdens het spelen. 

Bordspelletjes

Een vloerkleed is niet alleen een zachte ondergrond maar ook nog eens een warme ondergrond. Stukken warmer dan een harde vloer voor de kinderen om op te zitten en te spelen. Vloerkleden die anti slip zijn zijn de vloerkleden waar je naar op zoek moet. Die zijn stukken veiliger, niet alleen voor je kinderen maar ook voor jezelf! Op een vloerkleed kunnen de kinderen allerlei bordspelletjes of andere spelletjes in de richting van bordspelletjes samen spelen. Plaats het speelbord maar in het midden op het vloerkleed waar iedereen bij kan en de spelletjesmiddag kan beginnen!

Sportief op een speelkleed

De zachte ondergrond van een vloerkleed is ideaal om wat kunstjes op te doen of wat actievere spelletjes op te spelen. De kinderen kunnen wedstrijden houden over wie bijvoorbeeld het langste op één been kan staan of wie het hoogst kan springen. Denk aan spelletjes in de richting van Twister waar de zachte ondergrond perfect voor is. Stel dat er iemand valt dan valt diegene bijna altijd op zacht speelkleed.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén