DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dit wist jij nog niet over zwemmen

Zwemmen, iedereen doet het. Het liefst in de zomer als het lekker warm is en je verkoeling op wilt zoeken. Maar wist je dat zwemmen een hele gezonde sport is om te beoefenen. Wil jij nou beginnen met zwemmen. Lees hier feitjes die jij waarschijnlijk nog niet wist over zwemmen.

Verschillende zwemslagen

Zwemmen kent vier verschillende zwemslagen. Schoolslag, borstcrawl, rugslag en vlinderslag. Elke zwemslag heeft een andere techniek die nodig is om de zwemslag op de juiste manier uit te oefenen. Tijdens het les zwemmen heb je waarschijnlijk schoolslag en borstcrawl geoefend. De meeste mensen verleren de borstcrawl snel.

Train alle spieren met zwemmen

Wil jij een sterke core trainen en hiervoor geen uren in de sportschool spenderen? Ga dan een uurtje per week zwemmen. Met zwemmen train jij je core maar daarnaast nog veel meer spieren. De eerste paar weken zul je spierpijn hebben in spieren waarvan je niet wist dat je ze had. Maar geef hierdoor niet op, dit betekent dat jij je spieren aan het trainen bent en de gewenste resultaten zullen komen.

Helpt bij blessures

Heb jij een blessure opgelopen en wil je rustig revalideren. Overweeg dan om te gaan zwemmen. Door het water ben je vrijwel gewichtloos en maak je geen direct contact met voorwerpen of met de grond. Oftewel je vermijd sterke weerstand. Hierdoor is de kans op een blessure vrij klein tijdens zwemmen en maakt zwemmen een ideale sport als je moet revalideren.

Bouw het rustig op

Ben je beginneling of ga je voor het eerst actief baantjes zwemmen? Dan is het belangrijk om rustig op te bouwen. Je lichaam is zwemmen nog niet gewend en kan dus niet direct te veel. Bouw de aantal baantjes langzaam op, hetzelfde geldt ook voor de snelheid waarmee je zwemt. Bouw dit rustig op en je zult zien dat je na enkele weken zwemmen steeds meer baantjes kan zwemmen en sneller gaat zwemmen.

Zwemmers verbranden veel calorieën

Met een half uur zwemmen verbrandt je meer calorieën dan als jij een half uur gaat hardlopen of fietsen. Sterker dan een half uur zwemmen staat gelijk aan een uur hardlopen of fietsen. Je verbrand meer calorieën met zwemmen doordat je alle spieren in je lichaam gebruikt. Verder valt zwemmen onder weerstandstraining, dit komt omdat water compacter is dan lucht. Wil jij strakke buikspieren, grotere schouders en armspieren? Dan is zwemmen de sport die je zoekt. Tijdens het zwemmen span jij je buik aan om horizontaal in het water te blijven liggen.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén