DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dingen die jij nog niet wist over geld besparen

Krap bij kas of moet je vaak de laatste dagen van de maand opletten met wat je koopt? Dan zijn deze besparingstips wellicht wat voor jou. In dit blog lees jij hoe je snel en dankzij slimme tips geld kan besparen.

Tijdens de boodschappen: huismerken

Pak tijdens het boodschappen eens de huismerken in plaats van de A merken. Vaak worden deze huismerken in dezelfde fabriek geproduceerd. Niet zijn alleen huismerken vaak stukken goedkoper, maar smaken net zo lekker. Dus pak je voordeel op de huismerken.

Groente & fruit van de markt

Eet je veel groente en fruit, loop dan eens over de markt en haal daar je heerlijke groentes en fruitstukken. De prijzen op de markt liggen een stuk lager dan in de supermarkt. Maar smaken net zo lekker.

Vergelijk tijdens het shoppen

Heb jij tijdens het winkelen een leuk product gezien dat je wilt hebben. Kijk dan eens op internet of hetzelfde product niet elders voor een betere prijs beschikbaar is. Op deze manier producten vergelijk is het mogelijk om uiteindelijk een hoop geld te besparen.

Dagje uit? Neem je eigen eten mee

Dagjes uit zijn leuk om te doen, maar kunnen hoog in de kosten oplopen. De entreekaartjes zijn de hoogste kostenpost op zo’n dag. Hierna volgt vaak het eten en drinken, maar hier kan jij gemakkelijk geld besparen. Dit doe je door zelf drinken en lekkere snacks mee te nemen. 

Schrap onnodige abonnementen

Bekijk je huidige abonnementen eens en vraag jezelf af welke je echt intensief gebruikt. Heb je meerdere streaming accounts zoals Netflix of Disney. Overleg welke je het meeste gebruikt en schrap degene die amper wordt gebruikt. Doe hetzelfde voor de krant. Het is mogelijk om bijna al het nieuws gratis online te lezen. Doe dit met al je abonnementen en zeg op waar mogelijk en bespaar jezelf een hoop geld.

Zet de verwarming lager

Het is een van de makkelijkste manieren om geld te besparen. Zet de verwarming een graad lager of misschien in jouw geval een paar graden kouder. Trek als het wat kouder is een trui aan of pak een lekker warm kleed. 

Douche kort

Bespaar veel geld door kort te douchen. Een liter water kost namelijk veel geld. Gebruik een waterdicht klokje om de tijd in de gaten houden. Douche mag dan relaxed en ontspannend zijn, maar kost een hoop geld.

Jaarlijks overstappen loont

Jaarlijks van energiemaatschappij of verzekeringsmaatschappij kan een besparing van enkele honderden euro’s opleveren. Vaak hebben de maatschappijen voor nieuwe klanten mooie welkom deals klaarliggen waar jij mooi van kan profiteren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén