DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Zo kan je kerst ook vieren

Kerst is niet alleen een christelijk feest, het is een ingang voor gezelligheid en samenzijn met familie. Toch ontkom je vaak niet aan de klassiekers en stereotypen. Hoe maak je deze kerst nou eens anders dan anders?

Een unieke boom

Denk eens na over een alternatief op jouw kerstboom. Een kerstboom gemaakt van pampas pluimen. Of hang je kerstballen die keer in je monstera plant. Kijk wat jij in huis hebt en geef je standaard kerstboom is een twist. Het leuke van die pampaspluimen is trouwens dat je kerstboom daardoor net ondergesneeuwd lijkt! Er is genoeg te bedenken. De moeite die je er voor doet zal de gezelligheid niet in de weg staan en eigenlijk is alles wat je dit keer anders doet als beter.

Kies je eigen muziek

Komen de standaard kersthits ook jouw neus uit? Maak je eigen playlist. Jouw feest, dus jij bepaalt. Waarom geen lekkere zomerhits of leuke hits uit eighties en nineties. Ook hier geldt, maak het uniek met je eigen twist. Gezelligheid gegarandeerd. Bonustip: die top 2000 kan je ook zelf samenstellen, he!?

Ontloop de verplichte nummertjes

Ga jij weer met lood in je schoenen naar je schoonouders. Omdat je weet dat het daar altijd hetzelfde liedje is. Gooi het eens over een andere boeg. Breng kerst door met andere vrienden, vier het bij jezelf of boek een kort tripje naar het buitenland. Alles om de standaard dans te ontspringen. En waarom zou je jezelf eigenlijk ieder jaar kwellen? Omdat het traditie is? Het moet voor jezelf ook als een feestje voelen. Ik, de schrijver van deze blog, vierde in 2017 kerst in Valencia (Spanje). Heerlijk! 17 graden, strand, lekker rustig in de stad. Perfect. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. 

Plan de dag na kerst vrij

Waarom? Veel mensen denken: ben ik eindelijk vrij, moet ik beide Kerstdagen ‘opzitten’ bij familie. Als je dan toch moet, zorg dan dat je de derde kerstdag lekker voor jezelf hebt. Zet je telefoon uit, slinger Netflix aan, leg je matras beneden, dim de lichten, bestel eten en geniet!

De vraag is niet óf maar hoe jij kerst dit jaar anders gaat vieren. Doorbreek vage tradities en kies voor jezelf. Het liefst ben je met gezellige vrienden terwijl die wel weer in de valkuil van schoonouders vallen. Dus zoek een partner in crime, waarmee jij deze rebellenmissie gaat voeren. Fijne kerst!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén