DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dingen die jij nog niet wist over duurzame tassen

Iedere vrouw heeft er wel een paar thuis. Tassen, in alle soorten en maten. Maar hoeveel van deze tassen zijn eigenlijk duurzaam geproduceerd. Wil jij dat jouw volgende tas een duurzame wordt? Lees dan hier van welk materiaal duurzame tassen worden gemaakt en hoe het productieproces eruit ziet van een duurzame tas.

Duurzame materialen

De materialen voor de duurzame tassen worden op een zorgvuldige manier samengesteld. Er zijn strenge eisen aan verbonden en deze worden dan ook streng gecontroleerd vanuit het gecertificeerde bedrijf Leather Working Group. Dit is een looierij die strenge controle regels heeft opgesteld voor de producenten van duurzame tassen, waaraan zij moeten voldoen tijdens het maken van de tassen. Zodat jij zeker weet dat jij een duurzame tas koopt. 

Duurzaam productieproces

Bij het duurzaam productieproces wordt rekening gehouden met afval en het energie verbruik. Producenten worden gevraagd om in meerdere fases van hun productieproces het afval te recyclen. Gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen, zoals zonne energie of windenergie. Om zo het energieverbruik te verminderen. Op deze manier wordt het traditionele productieproces omgezet in een duurzaam productieproces wat veel groener is voor zowel de aarde als de eindgebruiker. Als jij een tas koopt die op deze manier is gemaakt, dan weet jij dat je goed bezig bent om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Duurzame tassen

Ben jij op zoek naar een tassenmerk dat haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houdt? Haar werknemers een eerlijk loon geeft? Oftewel maatschappelijk verantwoordelijk onderneemt. Bekijk dan eens de tassen van MYOMY. Dit merk van Nederlandse komaf  houdt rekening met mens, dier en milieu. Het merk biedt verschillende tassen soorten aan, zo is de kans groot dat jouw droomtas er tussen zit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén