DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dit wist ik niet over schoenen

Schoenen zijn er al sinds jaar en dag. Toch weet ik zeker dat je lang niet alles weet over schoenen. Het kopen van de juiste schoenen is namelijk zo gemakkelijk nog niet. Goede schoenen kunnen helpen bij allerlei soorten klachten en problemen. Dan moet je alleen wel de juiste schoenen kopen. Daarbij is het belangrijk dat je weet waar je naar moet kijken. Een van die zaken is dat de schoenen goed moeten passen. Niet alleen in de lengte, maar ook in de breedte. Nu hoor ik je alweer denken.. Schoenen die passen in de breedte, bestaat dat? Ja, dat bestaat. Dit wordt ook wel de breedtemaat van de schoen genoemd. Goede schoenen die passen, passen namelijk niet alleen in de lengte, maar ook in de breedte.

Schoenen met een breedtemaat

De maat van je schoen is eigenlijk de maat van je zool. Dat betekent dus dat de zool je gehele voet moet ondersteunen. Hierdoor heb je meer balans tijdens het lopen en zal je schoen beter zitten. Goede ondersteuning vind je dus alleen wanneer je exact de juiste maat schoenen aan hebt. Veel populaire merken zijn gestopt met de verkoop van schoenen in breedtematen. Dit komt voor een deel doordat dit ervoor zorgt dat er veel meer schoenen voor dezelfde collectie gemaakt moeten worden en dat kost geld. Volgens de schoenenmerken onnodig geld. Volgens mij is dat niet helemaal het geval, maar dat is een andere discussie.

Jouw breedtemaat bepalen

Wanneer je jouw breedtemaat wilt bepalen, moet je de breedte van je voet opmeten. De breedte van je voet bepaal je door een meetlint over de bal van je voet te leggen. Hoe breder je voet is, hoe groter de breedtemaat. De gemiddelde maat voeten van mensen is 27cm. Wanneer je ver boven dit getal zit heb je een schoen nodig met een brede leest. Zijn ze veel smaller? Dan kies je voor een smalle schoen.

Welke merken verkopen die?

De grootste en meest populaire merken zijn als ware bezuiniging gestopt met de verkoop van breedtematen. Er zijn echter merken die ze nog wel verkopen. Denk hierbij aan Xsensible, Durea, Gijs en Toms schoenen. Stuk voor stuk hippe merken, zoals een Nike of een Puma, maar dan met schoenen die je voeten echt goed ondersteunen. Wanneer je eenmaal een schoen met een breedtemaat aan hebt gehad wil je niet meer anders. Neem dat maar van mij aan. Heb je btw de nieuwe Rehab sneakers al gespot? Geen breedtemaat, maar och wat zijn ze leuk!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén