DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dingen die jij nog niet wist over speakers

Iedereen heeft wel speakers in huis. Speakers die je gebruikt om je favoriete muziek te luisteren, tijdens het gamen of het versterken van je tv. Toch zijn er heel verschillende soorten speakers verkrijgbaar, ieder met andere doeleind en specificaties. Wij vertellen je waar op moet letten bij het kopen van nieuwe speakers.

Alle soorten en maten speakers

Speakers zijn te vinden in verschillende modellen, soorten en maten. De verschillende speakers zorgen ervoor dat elke speaker op een andere plek het beste tot zijn recht komt. Het is niet altijd nodig om een grote speaker te kopen voor de beste kwaliteit. In een kleine ruimte is een compacte versie met minder watt vaak al voldoende voor de perfecte geluidservaring. Om jou een goed beeld te geven welke speakers allemaal beschikbaar zijn, hebben wij deze voor jou op een rij gezet en beschreven.

Boekenplank speakers

Een boekenplank speaker is het compacte broertje van de vloerstaander. Het zijn compacte speakers maar met grote prestaties. Boekenplank speakers worden ook wel monitor speakers genoemd vanwege het feit dat ze veel worden gebruikt in opnamestudio’s. De naam zegt het al de compacte boekenplank speakers kunnen gemakkelijk op de boekenplank staan, of plaats ze in de vensterbank en creëer een prachtige geluidservaring.

Vloerstaande speakers

Vloerstaande speakers worden vaak gebruikt in grote ruimtes, dit komt omdat dit soort speakers beschikken over een grotere klankkast waardoor ze een voller geluid produceren. Hierdoor vallen de speakers over het algemeen groot uit, maar vullen de ruimte met een rijk geluid. Gebruik vloerstaande speakers als front speakers in combinatie met compacte luidsprekers in een opstelling van meerdere luidsprekers.

Satelliet speakers

Satelliet speakers zijn geschikt als jij een home cinema opstelling wilt opzetten in je huiskamer. Gebruik de speakers als zij of achterluidsprekers. Hierdoor creëer je een surround sound voor de ultieme tv ervaring. De compactheid maken de speakers geschikt om te plaatsen op meubels, maar de speakers bevestigen aan de muur is ook een optie.

Televisie speakers

Televisie speakers zijn speakers die speciaal zijn ontworpen om het geluid van de tv te verbeteren. Dit soort speakers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat de speakers over het algemeen niet veel ruimte innemen. Plaats ze onder de tv, door hun vormgeving zal de speaker niet eens opvallen. 

Functies speakers

Bedenk tijdens het aanschaffen van een speaker goed over welke functies de speaker moet beschikken. Ga je de speaker enkel aansluiten op de tv. Dan volstaat een eenvoudig model. Wil jij een set installeren en dus meerdere speakers aansluiten, let dan goed op de aansluitingen. Wil jij gebruik maken van bluetooth let dan goed op dat je een bluetooth speaker aanschaf. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén