DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dit wist ik niet over beleggen

Nu de spaarrente steeds lager wordt, wordt beleggen populair. Een belegging is een vorm van investering. Je legt geld vast voor een langere of korte periode met als doel om in de toekomst meer geld uit de investering te halen. Oftewel rendement.  

Je zult ongetwijfeld verhalen over beleggen hebben gehoord, maar wist je het volgende al over beleggen?

Beleggen is voor iedereen

Misschien heb je het wel eens de volgende uitspraak gehoord: ‘beleggen is alleen voor rijke mensen’. Het discussiepunt wat rijk is slaan we even voor het gemak over. Maar het feit dat je in Nederland kan beleggen met je wisselgeld, geeft aan dat je niet veel geld hoeft te hebben om te beleggen. Je kunt al belegger worden met een klein bedrag.

Beleggen kan stress opwekken

Beleggen hoeft niet perse stress op te wekken maar ben je iemand die dagen er van wakker kan liggen dat je rendement niet in de lijn der verwachtingen ligt. Ja dan kan beleggen stress opwekken. Beleggen komt met pieken en soms dalen. Over het algemeen weten de specialisten waar ze mee bezig zijn, dit zorgt voor een mooi rendement op het ingelegde bedrag. Bedenk dat je als belegger bent gaan beleggen voor de lange termijn en kijk dus niet elke dag maar over een lange periode. Wees verstandig en beleg altijd met geld dat je kunt missen. Een belegger moet stressbestendig zijn, je hebt namelijk een bewuste keuze genomen om een risico te lopen met het ingelegde bedrag.

Een belegger hoeft geen financieel nieuws te volgen

Wil je beginnen met beleggen maar je hebt geen zin om elke dag het financiële nieuws te volgen. Geen zorgen, dit hoeft ook niet. Hier zijn de professionele vermogensbeheerders voor. Zij volgen elke dag het nieuws en nemen dus deze zorg uit jouw handen. Zodat jij uit werk heerlijk je eigen ding kunt gaan doen. Om een belegger te worden hoef je dus geen verstand te hebben van het financiële en economische nieuws.

Vrouwen nemen minder risico

Uit statistieken blijkt dat vrouwen minder risicovol beleggen dan mannen. Dit blijkt omdat vrouwen méér vermogensgroei hebben gegeneerd. Waar mannen beleggen met meer risico, hebben zij meer kans op dat het misgaat, waardoor ze niet het verwachte rendement behalen. Wel moet gezegd worden als het goed gaat bij de mannen generen zij door hun genomen risico wel meer rendement dan de vrouwen. Belangrijk is dat jij het juiste profiel kiest wat bij jou past. 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén