DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK IN ZAMBIA

Ga jij binnenkort op vakantie naar Zambia? Dan is het South Luangwa National Park zeker een plek waar je langs moet. Dit park behoort tot een van de beste natuurparken voor een safari Zambia. Dit park biedt een paar leuke mogelijkheden, die andere parken niet bieden.

Mocht je een bezoek brengen aan dit park, dan is de kans groot dat je veel dieren tegenkomt. Ook de big 5 is te zien in South Luangwa National Park. Echter is de luipaard wel lastig om te spotten. De luipaard is mensenschuw en zal dus vaak verstopt zitten. Wel is er de mogelijk om een nachtsafari te maken waar de kans groter is om dit dier te zien.  

NACHTSAFARI

Het South Luangwa National Park biedt de mogelijkheid om nacht safari’s te maken. Dit is niet overal toegestaan, dus maak er zeker gebruik van als je hier bent. Deze safari is vooral populair omdat de kans bestaat dat je de luipaard hier tegen komt. Dit dier zal je overdag bijna niet tegenkomen. Ook zal je tijdens de nachtsafari andere roofdieren tegenkomen die op jacht gaan. 

WANDELSAFARI

Daarnaast biedt het park de mogelijkheid om wandel safari’s te doen. Dit is een zeer intense manier om Afrika te ontdekken. Via een wandel safari kom je op een manier met dieren en de natuur in aanraking, die vanuit een auto onmogelijk is. Bijvoorbeeld met kleinere dieren en bloemen. Deze kleinere dieren en bloemen zullen je vanuit een auto nooit opvallen omdat ze te klein en te ver weg zijn.

De meeste wandel safari’s duren een paar uur, maar je kan ook meerdere dagen op pad gaan. Hierbij loop je van het ene bushcamp naar het volgende bushcamp. Deze kampen worden tijdelijk opgezet in het droge seizoen, maar zijn zeker luxer dan je zou denken. 

FIETSSAFARI

Het klinkt gek, maar het is mogelijk in South Luangwa National Park. Op een mountainbike een safari doen. De dieren laten zich redelijk makkelijk bekijken als jij rustig op je fiets langs komt. Het voordeel hierbij is dat je een redelijke afstand kan afleggen, in tegenstelling tot de wandelsafari. Ook dit is weer een hele bijzondere en andere manier om Afrika te ontdekken. 

SAFARI VANUIT DE LUCHT

Nog een bijzondere manier op de Luangwa te zien, is vanuit de lucht. Dit gebeurt door middel van een microlight. Een microlight is een wendbaar eenmotorig vliegtuigje. Dit is leuk om bijvoorbeeld in de ochtend te doen. Je zit in de open lucht, en zo kan je alle dieren zien ontwaken terwijl de zon langzaam opkomt. Zeker een ervaring die je niet elke dag meemaakt. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén