DatWistIkNiet

Wist jij het wel?

Dit wist jij nog niet over refurbished

Misschien is refurbished een term die jij steeds vaker hoort. Dat is niet gek want refurbished is de laatste tijd erg in opkomst. Echter zijn er ook genoeg mensen die nog niet bekend zijn met de term refurbished. Daarom schrijven wij deze blog, zodat jij weet wat je kan verwachten van refurbished apparaten. Hieronder benoemen wij de dingen die je nog niet wist over refurbished.

Wat houdt refurbished in?

Refurbished apparaten zijn producten die na gebruik worden ingenomen, worden gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor gebruik. Je ziet deze vorm van hergebruik veel bij telefoons, tablets en laptops. Een iPhone refurbished heeft dus al een eerdere eigenaar gehad, is vervolgens “opgeknapt” en wordt weer aan de consument aangeboden. Refurbished apparaten kun je zowel online als offline kopen.

Zo goed als nieuw

Zoals eerder besproken zijn refurbished apparaten die worden ingenomen. Dit innemen gebeurt via een inruilactie, verzekeraars of een retour vanwege een technisch mankement. 

Wanneer een apparaat binnenkomt wordt deze zorgvuldig gecheckt aan de hand van een checklist. Het apparaat wordt gerepareerd waar nodig is. Bij sommige modellen telefoons kan het namelijk voorkomen dat er een nieuw moederbord nodig is, deze wordt dan vervangen. Eenmaal de checklist afgewerkt wordt het apparaat schoongemaakt. Refurbished apparaten mogen dan wel tweedehands zijn maar zijn zo goed als nieuw.

Goedkoper

Refurbished producten zijn over het algemeen veel goedkoper dan nieuwe modellen. Terwijl ze goed gecontroleerd zijn en je ontvangt er garantie over. Dat is even lekker besparen!

Duurzamer

Steeds meer mensen gaan milieuvriendelijker denken. Dit zien wij terug in de refurbished markt, steeds meer consumenten kopen geen nieuwe apparaten maar gaan over op refurbished en hergebruiken dus apparaten. Dus ben jij van plan om een duurzame aankoop te doen? Draag dan een steentje bij aan een betere wereld door te kiezen voor een refurbished apparaat.

Garantie

De wettelijke garantietermijn voor nieuwe elektronische producten is in Nederland minimaal twee jaar. Ondanks dat refurbished apparaten hergebruikte spullen zijn bieden de aanbieders van refurbished elektronica vaak een garantie termijn aan. Zo heb je zekerheid van je aankoop.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 DatWistIkNiet

Thema door Anders Norén